Okategoriserade

Drömfångare

Intill din säng

En drömfångare är ett magiskt föremål som kommer ifrån den amerikanska urbefolkningens kultur. Den kan hänga intill din sovplats som på en vägg bredvid sängen, i taket eller vid sänglampan. Den sägs ska fånga upp dom onda drömmarna eller mardrömmarna.

Dom allra första som tillverkade dessa drömfångare var ojibwastammen i Nordamerika, men nu finns dom överallt i hela världen. Vill man eller hittar man inte en drömfångare så kan man göra en egen tillverkad. Det gör man med en tråddesign genom att klippa tretton stycken snören som är tre meter långa. Sen lägger man ett snöre dubbelt runt en rings topp och knyter fast den i motsatt sida genom att vira den runt en knut. Det finns en hel del beskrivningar på nätet som man kan ta fram beroende på hur stor eller avancerad man vill göra den. Och att göra en egen drömfångare är också ett avkopplande