Okategoriserade

Vet du skillnaden

Det blir mer och mer vanligt

För några år sen pratades det mycket om vegetarisk mat och vad det egentligen innebär. Och det var fler och fler som lärde sig och kanske tom provade att bara äta vegetarisk mat under en period. Vegetarisk mat innebär att man inte äter någonting som kommer ifrån djuren. På sista tiden pratas det mer om vegan. och skillnaden mellan vegetarisk mat mot vegan är att vegetarianer inte är så strikta med maten utan kan kanske äta godis med gelatin i. Eller kanske honung.

Men en vegan äter absolut ingenting ifrån djuren. Bara mat från växter eller svamp. För att få i sig all näring man behöver så äter en vegan bönor och linser där det finns mycket järn och proteiner. Istället för vitt mjöl använder man istället havregryn och grahamsmjöl.

Eftersom en vegan inte dricker mjölk som kommer från kon dricker man istället havredrycker.