Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Dubbel regnbåge

Har ni sett en sån ?

Jag har inte sett någon sådan, men har vänner som har sett det. Och det är mer fantastiskt än att se en. Tycker jag i alla fall. Och vet ni hur en sådan kommer till ? Eller hur man nu ska kalla det.

För att kunna se en regnbåde är att det har varit både sol och regn. Det är när solljuset reflekterar i vattendropparna som faller som man ser en regnbåge. Och när solen reflekterar två gånger i samma vattendroppe som man kan se två regnbågar.

Man brukar säga att en regnbåge har sju stycken färger. Man kanske inte ser alla för man vill se regnbågen så länge man kan och då hinner man inte räkna dom. Men dom man säger finns är rött, orange, gult, grönt, blått, indigo och violett.
Jag har lärt mig med tiden att regnbågen betydde en massa saker på medeltiden : att dom var symboler för dom sju sakramenten, den heliga andens sju gåvor eller som en symbol för Maria. Blått var också en uppfattning för syndafloden, rött för världsbranden och grönt för ny jord. Det finns också en del som säger att i slutet av regnbågen så finns det en skatt. Men var är egentligen slutet av regnbågen ? Man kan aldrig stå vid ett slut av regnbågen eftersom man måste stå i en speciell vinkel eller plats för att kunna se regnbågen. Så att försöka springa mot slutet är en omöjlighet även om det finns folk som vill och har försökt göra det.

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan