Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Är fyrklöver lycka ?

Svåra att hitta dessutom

När jag var liten kommer jag ihåg att man pratade om fyrklövern eller lyckoklövern. Vi letade på ängarna ifall vi skulle hitta någon, men det var inte lätt och ibland var det till och med nån som försökte fejka en klöver. Men vi kom alltid på den när vi fick hålla i den själv och det var rätt kul. Ingen blev sur eller så utan nån ville egentligen bara “vinna” och visa att man hittat en så man kunde gå hem.

Håller fyrklövern på att dö ut ? Jag hör ingen egentligen som pratar om den på samma sätt som vi barn gjorde.  Precis som mycket annat som försvinner med tiden. Och det tycker jag är jättesynd.

Ett fyrklöver är en lyckosymbol enligt västerländsk tradition. Man brukar säga att dom fyra bladen betyder tro, hopp, kärlek och lycka och det fanns också ett smycke för det när jag var liten. Jag vet inte om det finns längre. Om man är kristen betyder dom fyra bladen fadern, sonen, den heliga anden och guds råd.

I Irland ses fyrklövern som deras statssymbol fast den från början var en treklöver och kallades för shamrock. Shamrock  betyder liten klöver och skulle skydda mot onda andar.

En treklöver används ofta idag som en symbol för treenighet. Och en femklöver betyder tur och kärlek så alla klöver betyder egentligen någonting vare sig men tror på det eller inte. Så vare sig du tror på dessa klöver hur många blad dom än har så bestämmer du helt själv.

Lämna ett svar

Till startsidan