Okategoriserade

Meditation

Jag älskar att meditera och meditation har förändrat mitt liv. Nu vill jag blogga om precis det, meditation. Det bästa med meditation är att du kan meditera överallt oavsett och det är mycket lättare än man tror. Jag kan säga att meditation har räddat mitt liv från mina egna negativa tankemönster. Att kunna ta avstånd från vår negativ intern dialog är superviktigt för att behålla den psykiska hälsan. Visste du det?

Meditation är som att utveckla vilken annan färdighet som helst. Här lär vi oss att träna upp vårt medvetande och att observera tankar och känslor, utan att döma, och på så sätt börjar förstå vilka vi egentligen är. Att leva med vårt eget sinne, så här, i tystnad, kan ibland verka skrämmande. Men med tiden och övningen blir vi bekväma i dess närvaro – och vem vet, vi kanske till och med blir bästa vänner med den, och absolut man behöver inte sätta sig med krossade ben alla gånger, du bestämmer.

VAD ÄR MEDITATION?

Generellt sett kan meditation definieras som en övning, teknik eller medvetandetillstånd, och kan delas upp,  i två typer av tillvägagångssätt: fokuserad uppmärksamhet och öppen övervakning. Meditation som fokuserad uppmärksamhet innefattar den frivilliga koncentrationen på en bild, föremål, andetag eller ord som mantran; och meditation som öppen övervakning innebär observation av en inträffande upplevelse av ett visst ögonblick. Får mig meditation innebär observation av våra tankar.

FÖRDELARNA MED MEDITATION

I verkligheten fungerar meditation mer som en livsstil, en filosofisk position som förstår individen som föreningen mellan sinne och kropp. Och att arbeta med dessa två element är grundläggande för att uppnå självkännedom och öka självkänslan.  Genom att använda öppna övervakningsmetoder, ger psykologi meditation för att minska mentala och fysiska symtom, inklusive kemiskt beroende. Det finns också bevis på dess fördelar för att förbättra humör, uppmärksamhet, sömn och även problem som att äta och vikt.

Jag tycker att det  finns många fördelar som tillskrivs meditation, några av de viktigaste är uppnåendet av ett tillstånd av fysisk och mental avslappning. Inte överraskande rekommenderas övningen av många experter för att minska stress och ångest och jag rekommenderar alltid att meditera till mina följare.

Meditera mera och må bra!

Vill du också meditera?