Inlägg

Var noga med packning innan du reser

En gång i tiden var jag delägare med några personer som slösade alla bolaget pengar på att resa flera gånger per år utan att vi hade tjänat vår första krona.

De trodde att bara man började starta bolag med ett fint varumärke så var man indirekt miljonär eller rättare sagt miljardär. Dessa personer hade då blivit franchisetagare av ett varumärke från London genom en annan som påstod sig vara bästis med den engelska kungafamiljen. Så för att imponera på honom tog de dyra resor och levde dyrt varje gång de träffade honom. Ni kan säkert gissa var företaget befinner sig nu? Självklart existerar aldrig luftslott och det gjorde inte detta företag heller. Själv önskar jag ta hem ett varumärke från Portugal och på samma gång kunna resa till vackra Lissabon för en mini semester.

Tänk dig att afternoon tea I London påbörjade med en portugisisk prinsessa som hette Breganza. Därför har afternoon tea rötterna i Portugal egentligen och inte i England. Man vet ju att i England är nästan 99.99 % tedrickare, men i Finland och Sverige är verkligen kaffe människor.

Lissabon är Portugals huvudstad och är en vacker stad

Det är även god kaffe i själva Portugal då bönorna hålls varma och rostiga året runt. Så passa på och boka in dig på ett fint hotell och sedan promenera tills du ser ett fint café där du kan dricka olika sorter kaffe. Tänk på att kaffe smaka också beroende på vilken stad man dricker kaffet eftersom vattnets smak följer med. Köper du hem ett kaffepaket i Lissabon som du bara älskade så kanske den inte smakar lika gott i Sverige.

Det är alltid också så trevligt att flyga utomlands för man känner sig så lyxig på något sätt. Man får maten serverat på flygplanen och bara de tär en lyx. Sedan får man en tidning där man kan läsa om Portugal och huvudstaden Lissabon. Sedan sist men verkligen inte minst så kan man shoppa i flygplanet och det är nog det bästa av allt.

Resan tillbaka brukar alltid gå fortfara eftersom man inte ser fram emot att få resa hem igen. Alltid när man reser till ett ställe man är grymt nyfiken på så verkar flygresan aldrig ta slut. Man är alltid lugnare när man reser ut än när man reser tillbaka. Var noga också med att ta massor av bilder på denna vackra stad.

Ovan företagare som inbillade sig att de också skulle lära känna kungafamiljen blev helt chockad första gången det inte dök upp någon prins eller prinsessa. Ändå gick de på samma lögn om och om igen i hopp om att få lära känna kungligheter. Vet ej om de än i dag fortfarande väntar på kungen eller drottningen. Vad brukar man säga den som väntar på något gott väntar aldrig för länge men dessa människor väntan kommer återgå i all evighet amen.

När du väl också hittar ett hotell att bo på kan du hyra lite filmer att se på kvällarna. För man måste nästan ha med sig en bra bok eller en bra. film så att man gör något på kvällarna också. Vi människor vill verkligen ha underhållning dygnet runt speciellt när man är på resande fot. Man vill liksom bort från vardagen helt och hållet.