vegan

Dekorera vegansk mat så ökar du aptiten

Visste du om att man äter med ögonen?

Om du dekorerar all vegansk mat så att det ser ut som konst, då kommer folk verkligen tro att det är gott också. Det kan vara något mycket enkelt på tallriken så länge som du verkligen ser till att i detalj dekorerar råvarorna.

Information om vad som finns på ovan tallrik

Här ser du ris i mitten och för att få till denna form så har jag pressat in riset i en liten kopp. På den har jag dekorerat chilipasta och sedan lagt gurkor på sidorna. Högst upp på varje gurka finns torkad timjan för att höja smaken. Det går även bra allt salta gurkorna för att få ut mer av smaken. Detta kan vara enkel plockmat dvs en sådan tallrik till varje gäst du har bjudit in.

Jasmines är av jasminris för det ger mest smak. Samt lite rapsolja och salt också för att höja smaken.

Här bloggen kommer ni få följa massor av olika recept och fina dekorationer. Till detta har jag använt endast nedan skrivna råvaror:

  • jasminris
  • salt
  • timjan
  • rapsolja
  • gurka
  • chilipasta

Endast 6 ingredienser totalt och du får fram denna vackra tallrik som är 100 % vegansk för oss som är veganer. Du som är vegetarian kan också följa denna blogg. Ibland kanske man bjuder in veganska vänner men själv absolut inte är vegan då kan du också följa min veganska blogg.