Inlägg

Som vegan kan jag aldrig bjuda på kött

Det finns veganer och det finns veganer dvs folk är så olika

Jag var en gång bjuden hem till min kurskamrat som också är vegan. Hon hade beställt mat via cateringfirma och då hade hon beställt mat för allas behov. Eftersom hon umgås med blandad folk så bjöd hon även på blandad mat. Har hon en vän som äter kött så fick vännen även äta en skinkmacka som hon hade beställt.

Jag frågade henne varför hon som vegan hade beställt kött till sin fest? Till svar fick jag att hon inte ville döma ut folk som hade valt att äta kött. Bara för att hon själv är vegan kan hon inte kräva att alla andra ska vara veganer. Jag själv kan känna att är det min fest och min inbjudning då är det också jag som bestämmer över menyn. Om jag i stället är bjuden hem till någon annan eller är bortbjuden på ett event då är jag glad om de kan ge mig det som är vegansk. Jag skulle inte kräva av värden att alla andra också ska vara veganer. Det är nog då jag blir dömande kan jag känna.

Det är inte lätt alla gånger att få ihop mat som passar alla därför är mitt tips att alltid beställa glutenfritt, vegan och sojafritt. För väljer man bort dessa 3 ingredienser då har man verkligen lyckats på 80 % av gästerna nöjda. Ingen kan ju kräva kött om jag nu inte har beställt kött. Alla kan äta veganskt men långt från alla kan äta kött är mitt motto.

Jag kommer snart att beställa mat från Catering Stockholm till min fest som jag ska ha för ca 20 personer. Det är folk jag brukar bjuda in för att prata kring hälsa. Det är egentligen 10 personer som jag har bjudit in som får ta med sig en vän och tillsammans blir vi 20 personer. Anledningen till att jag bjuder bara 10 personer är för att jag vill ha olika personer från gång till gång.

Här ger jag exempel på hur du kan duka upp för dina gäster

Beroende på vad du vill ge för känsla så ska du duka därefter och beställa catering därefter. Veganer känner sig ofta nära naturen och värnar om miljö och djuren. Därför önskar jag dekorera såsom ni kan se nedan.

 

Vad kommer min kväll om hälsa handla om?

Jag kommer ta upp dels varför jag har valt att bli vegan och vad som ingår i vegansk mat. Samt så kommer jag även ge tips på olika recept gällande vegansk mat som är superenkla. Folk tänker inte på att man tex enkelt kan byta ut mjölk mot havremjölk eller varför inte cocosmjölk som är mycket godare dessutom.

I stället för kött i mat kan du hacka ned champinjoner som ger samma konsistens och smakar som kött. Det är också mycket billigare att leva som vegan än att vara köttätare. Tänk bara på hur mycket lammkött kostar ca 350 kr kg minst. Ska du dessutom köpa det från någon gårdsbutik kan priset vara så högt som 450 kr kilot. Allt detta och mycket mer brukar jag gå igenom på mina små möten som jag har hemma hos mig.

Det kostar heller inte så mycket att vara med på mina möten samt att jag då också bjuder på något veganskt från Cateringsfirman ovan jag nämnde. Sedan brukar jag avsluta mina möten med guidad meditation och för att kunna meditera så ska man verkligen inte äta kött för det är svårsmält. Man ska också undvika gluten i den mån man kan så att man enklare kommer ned i varv och kan meditera. Mina möten är verkligen uppskattade och är du också intresserad så får du gärna höra av dig till mig så får du hänga med i vårt härliga gäng.