vegan

Bortbjuden och är vegan

Ibland blir man bjuden på mat och värdparet vet inte att jag är vegan

Det är ju ingenting som man kanske säger när man blir bortbjuden. Det brukar alltid finnas mat man kan äta. Visst vet dom närmaste att man är vegan och då brukar jag antingen hjälpa till med maten eller ta med någonting jag ska äta. Blir man medbjuden kanske det är lite värre och då får man ha lite fantasi och se vad det bjuds på. Det är lättare nu på sommaren då många grillar och det finns både frukt och grönsaker som det bjuds på.

Är man vegan äter man mycket frukt

I alla fall jag. Det finns alltid frukt och grönsaker hemma hos mig. Speciellt nu på sommaren då frukten är både billigare och godare. Jordgubbar är en favorit och man kan göra så mycket med dom. Att ha dom i en sallad med annan frukt är självklart gott, men också i en vanligt grönsakssallad. Jag var lite skeptisk från början att ha frukt i sallad, men nu åker både jordgubbar, melon och äpple ner i mina sallader.

Bortbjuden

När jag är bortbjuden brukar jag ta med mig bröd

Många tror att veganer äter bröd, men det är ju både smör och andra animaliska produkter i ett bröd. Det finns en del bröd som är veganska i butikerna och jag brukar se till att ha med mig nån skiva när jag är bortbjuden. Det finns en hel del produkter i butikerna nu som är veganska för det finns fler veganer än man tror. Det är något man väljer själv och det finns fler hälsoskäl till det. Veganska produkter innehåller mycket fibrer och antioxidanter och man riskerar inte på samma sätt att få diabetes eller hjärt- och kärlsjukdomar.

Bortbjuden

Produkter för oss veganer blir bättre och bättre. Jag har till och med “lurat” mina bekanta genom att göra “köttfärssås” med Oumph och det är sojabönor.