vegan

Vegokorv med bröd

Det börjar finnas vegokorv nu

När man är ute och handlar eller bara går omkring antingen på stan eller shoppingställen så har det funnits så lite alternativ för oss som är äter veganskt. En vegokorv med bröd är alltid gott. Nu börjar det komma mer och mer både ute och äta snabbt, men också i butikerna och det tycker jag är jättebra. Varför ska vi bli drabbade om vi inte vill äta mat från djuren?!

Korv med bröd

Att få ta en korv med bröd lite snabbt när man har bråttom är något som många tycker är super. Även jag. Nu kan jag göra det då det är många “korvkiosker” och snabbmat ställen som har det alternativet. Jag har till och med kompisar som har provat på att köpa en vegokorv istället för en “vanlig” korv då dom vet vad som egentligen finns i korven som dom köper. Dom har blivit glatt överraskade när dom smakat på korven och även om dom inte är vego hundra procent så kan dom ta en när dom är ute. Det tycker jag är ett bra resultat av produkter.

Vegokorv

Vegokorv i butikerna

Jag har hittat lite olika korvar på via som är veganska. En utav dom är bland annat den heta vego Choritzo som också är glutenfri och sojafri med en kryddig smak. Antingen steker man den eller så grillar man den. Precis som alla andra korvar.

Vegokorv

En annan korv är cabanossy som också är både vegansk, glutenfri och god att äta.

Vegokorv

För oss som äter veganska produkter vet ganska mycket vad vi stoppar i oss. Det är inget som är från djurlivet och är ganska nyttigt. Jag har inget emot andra som äter mat från djur, men jag har gjort mitt val och det gjorde jag når jag var i tonåren och har fortsatt med det. När jag åt mat från djuren och skulle till exempel köpa korv som innehöll kött var jag noga med att köpa korv som innehöll hög halt av kött. Resten är bara smaktillsatser och annat som man kanske inte vet vad det är. Det är kryddor, lök, potatismjöl för fyllnad och vatten.