vegan

Citronkoncentrat

Den finns i många butiker

Man behöver inte hela tiden ha citroner hemma. Jag har alltid en flaska citronkoncentrat i kylen så att jag kan använda när jag vill. Jag tror inte det spelar någon roll vilken butik som du går in i. Alla har någon sorts flaska som du kan köpa. Jag brukar köpa citron och inte lime. Det är självklart en smaksak. Den senaste jag köpte var på Lidl och jag såg att den var vegansk dessutom.

citronkoncentrat

Använd citronkoncentrat till din mat

Jag brukar använda min citronkoncentrat till mitt te ibland om jag vill ha en liten fräsch smak. Nått som också är jättegott är att spruta lite utav det på salladen och speciellt på avocadon så den inte blir mörk innan man hunner äta den. Jag vet också att en del brukar ha i lite i vattnet också. Det är egentligen bara tänka på vad man brukar använda citron till och använda koncentratet istället. Fast i lite mindre mängd.

citronkoncentrat

Jag har en förmåga att köpa citroner och lime när det är bra pris på. Jag stoppar in dom i kylen och så glömmer jag bort dom och vad händer då? Jo dom blir både hårda och fula. Speciellt lime har en förmåga att bli stenhårda om man inte använder dom på en gång. Efter att ha googlat fram och tillbaka om var man ska förvara dessa så skriver många olika. Vissa skriver att man ska ha dom i rumstemperatur men inte i direkt solljus. Det förstår man väl då dom blir mjuka på en gång. Sen är det fler som skriver att man absolut inte ska ha dom i kylen samtidigt som jag hittar sidor där dom skriver att dom ska vara längst ner i kylen. Ja jag kommer i alla fall fortsätta ha mina i kylen i min låda som jag bara använder för citron och lime. Citronkoncentrat kommer jag också fortsätta att köpa.