Bakverk

Hur bakar man en vegansk tårta?

Att baka en vegansk tårta är inte så annorlunda än att baka en vanlig tårta, men istället för att använda animaliska produkter som ägg, mjölk och smör använder du växtbaserade alternativ.

Hur bakar man en vegansk tårta?
Här ser du vegansk tårta som är helt utan mejeri, ägg och honung då alla dessa saker är något en vegan inte kan äta.

Här är en grundläggande guide för att baka en vegansk tårta:

Vill du ha en extra rolig vegansk tårta ska du satsa på en mycket fin tårtlåda du kan bevara tårtan i.

Ingredienser:

Vetemjöl eller annat mjöl efter eget val

Bakpulver eller bikarbonat för att få tårtan att jäsa

Växtbaserad mjölk som soja-, mandel- eller havremjölk

Växtbaserad smör eller olja som kokosolja eller rapsolja

Sötningsmedel som socker eller agavesirap

Vaniljextrakt för smak

Eventuella smaksättningar som kakao eller krossad frukt för smakvariation

Frosting ingredienser som växtbaserat smör och florsocker

Instruktioner:

Förbered ugnen och formen: Förvärm ugnen enligt receptet och smörj och mjöla en tårtform för att förhindra att tårtan fastnar.

Blanda de torra ingredienserna: Blanda mjöl, bakpulver eller bikarbonat och eventuella andra torra ingredienser i en skål.

Rör sedan de våta ingredienserna: I en separat skål, blanda växtbaserad mjölk, växtbaserat smör eller olja, sötningsmedel och eventuella smaksättningar som vaniljextrakt.

Blanda: Tillsätt de våta ingredienserna i de torra och blanda försiktigt tills allt är väl kombinerat. Var försiktig så att du inte överblandar, eftersom det kan göra tårtan tung.

Häll i formen och baka: Häll smeten i den förberedda tårtformen och jämna till ytan med en spatel. Grädda enligt receptet eller tills en tandpetare som stick i mitten kommer ut ren.

Kyl: Låt tårtan svalna helt i formen innan du tar bort den och överför den till ett kylskåp för att kyla i minst en timme innan du frostar den.

Frosting: Förbered frosting enligt ditt val av veganskt frosting recept och applicera på den kylska tårtan. Dekorera sedan efter önskemål.

Servera och njut: Skär upp och servera din läckra veganska tårta till dina gäster och njut av den härliga smaken!

Genom att använda växtbaserade alternativ kan du enkelt skapa en utsökt vegansk tårta som är lämplig för alla att njuta av.