Vegansk kladdkaka
Att göra en vegansk kladdkaka och vegansk vaniljsås är inte så svårt som det låter, och resultatet kan vara lika gott som den traditionella versionen.
Även om du kan använda engångs vape inomhus så är det alltid mycket bättre att vara utomhus nu när det är varmt. Vegansk kladdkaka. Dels för att få tillräckligt med D-vitamin och för att få frisk luft. Du kan ändå sedan gå in och sedan ta din engångs vape på kvällen när det är lite svalare på kvällarna. När du är utomhus med en vape och sitter här i gräset och njuter av vegansk kladdkaka och vegansk vaniljsås så kommer du sedan uppskatta att vara inomhus mer sedan.
När du väl kommer in igen ta då din engångs vape och sitt framför tv:n och njut av lugnet.
Vegansk kladdkaka:
Ingredienser:
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
En nypa salt
1 dl växtbaserad mjölk (t.ex. havre-, soja-, mandel- eller kokosmjölk)
1 dl neutral olja (t.ex. rapsolja eller solrosolja)
Vegansk grädde eller glass att servera med (valfritt)
Instruktioner:
Sätt ugnen på 175°C och smörj en form (ca 20 cm i diameter) med veganskt margarin eller olja.
Blanda vetemjöl, strösocker, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en stor skål.
Tillsätt växtbaserad mjölk och olja till de torra ingredienserna och blanda väl till en jämn smet.
Häll smeten i formen och jämna till ytan.
Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. Kakan ska vara kladdig inuti när den är klar.
Låt kakan svalna något innan du serverar den, gärna med vegansk grädde eller glass.
Vegansk vaniljsås:
Ingredienser:
2 ½ dl växtbaserad mjölk (t.ex. havre-, soja-, mandel- eller kokosmjölk)
3 msk maizena (majsstärkelse)
3 msk strösocker
1 tsk vaniljextrakt eller 1 vaniljstång
Instruktioner:
Blanda maizena och strösocker i en liten kastrull.
Tillsätt växtbaserad mjölk och vaniljextrakt (eller skrapa ur fröna från vaniljstången) och vispa väl så att inga klumpar bildas.
Värm blandningen på medelhög värme under omrörning tills den börjar tjockna och bubblar upp. Fortsätt att röra om i ca 1-2 minuter tills såsen blir krämig och tjocknar.
Ta bort från värmen och låt svalna något innan servering.
Servera den veganska vaniljsåsen över den veganska kladdkakan och njut!
Dessa recept är bara grundrecept och du kan anpassa dem efter dina egna preferenser och smaker. Lycka till och hoppas det blir gott!
3 comments on “Vegansk kladdkaka”
[…] Tofu kan också användas i söta recept. Silkestofu är perfekt för att göra vegansk cheesecake eller chokladmousse. Eller varför inte göra en vegansk kladdkaka. […]
[…] och smör, men smaken och texturen blir ändå lika härlig. Här kan du även lära dig göra en vegansk kladdkaka med mörk […]
[…] är ett mousserande vin som har blivit allt mer populärt bland veganer och miljömedvetna konsumenter. Vinet är ekologiskt och har ingen användning av animaliska […]