Mat, Smör

Steka pommes i vegansk smör

Ja, det går utmärkt att steka pommes i veganskt smör

Å andra sidan kan det dessutom bli riktigt gott! 😍 Här är några tips för att få till krispiga och smakrika pommes: Det blir gott att steka pommes i vegansk smör.

Steka pommes i vegansk smör

Steka pommes i vegansk smör
Steka pommes i vegansk smör

Så här gör du:

Välj rätt smör: Använd dessutom så klart ett veganskt margarin som tål hög värme. Däremot ska du använda till exempel Flora Plant, Naturli’ Smörblock. Dessutom ska du använda vegansk eller liknande. Kolla att det är “stekningståligt” och inte bara för smörgåsar.

Förbered pommes: Om du gör egna pommes så använda dessutom ekologiska. Därmed ta och skär potatisen i jämna stavar. Dessutom skölj bort stärkelsen i kallt vatten och torka dem ordentligt med en kökshandduk. Fuktiga pommes blir inte krispiga!

Värm smöret: Smält en generös mängd veganskt smör i en stekpanna dessutom på medelhög värme. Om du vill ha extra smak kan du blanda i lite olivolja eller rapsolja med smöret. På detta sätt hjälper du det förhindrar att det bränner sig.

Stek pommesen: Lägg i potatisstavarna och stek dem dessutom även i omgångar för att undvika att de klibbar ihop. Rör om då och då så att de blir gyllenbruna och krispiga på alla sidor.

Smaksättning: När pommesen är klara, salta direkt och krydda med t.ex. paprikapulver, vitlökspulver eller lite färska örter. Dessutom kan du använda kryddor som rosmarin eller timjan.

Extra tips:

Vill du lyxa till det ännu mer? Smält lite extra veganskt smör och ringla över pommesen innan servering. Samt eller gör en egen vegansk aioli som dippsås! 🤤

Vad säger du, blir det en pommesfest snart? 🍟✨

Spela video slots för att sedan gå ut och fira med vegansk god mat. Dessutom på en vegansk restaurang.

Det låter som en riktig drömdag! 🎰✨ Först en sväng på video slots för att kanske dra in storkovan. Å andra sidan sedan fira som en kung med vegansk mat. Detta så klart dessutom på restaurang? Perfekt plan. 😍

Efter vinsten: Vad ska du äta på den veganska restaurangen?

Lyxiga förrätter: Typ grillade kronärtskockor, vegansk burrata eller kanske en liten tartar gjord på rödbetor?

Huvudrätt: Något episkt som vegansk tryffelpasta, en saftig Beyond Burger, eller asiatisk ramen fylld med tofu och shiitake.

Efterrätt: Vegansk chokladfondant eller kanske en fräsch mango- och kokosglass?

Några bra tips på veganska restauranger att besöka (beroende på var du är):

Om du är i Stockholm: Prova Växthuset eller Chutney.

I Göteborg: Kolla in Blackbird eller Jinx Food Truck.

I Malmö: Missa inte Farm2Table eller Babel’s Café.

Och om vinsten är riktigt stor… kanske du kan bjuda dina vänner på en ordentlig vegansk festmiddag? 🎉🍴 Vad skulle vara prio: maten, desserten eller att hitta ett riktigt bra ställe att fira på?

Bra frågor är om man ska vara försiktig med casino!

Det är klokt att tänka efter innan man ger sig in i casinovärlden – och ja, veganska korvar är definitivt en grej! Låt mig bryta ner det för dig:


Varför ska man vara försiktig med casino?

Hög risk för förlust: Casinospel är uppbyggda så att huset alltid har en fördel. Det kan vara kul att spela, men det är lätt att förlora pengar snabbt.

Spelberoende: Casinon kan skapa ett beroende för vissa, vilket kan leda till ekonomiska och personliga problem. Det är viktigt att sätta en budget och hålla sig till den.

Falska förhoppningar: Det är lätt att tro att “nästa gång” kommer vara vändpunkten, men i längden är chanserna små att vinna stort.

Psykologiska tricks: Casinon (både fysiska och online) är designade för att hålla dig kvar – ljudeffekter, blinkande ljus och små vinster skapar en känsla av att man är “nära”.

Tips: Ha ett fast belopp du är villig att spendera, se det som en nöjeskostnad och aldrig som ett sätt att tjäna pengar. Och om det inte känns kul längre – sluta!


Finns det veganska korvar?

Ja, det finns massor av veganska korvar på marknaden nu! 🍴 Här är några exempel på varianter och vad de är bra till:

Sojabaserade korvar:

Märken som Astrid och Aporna eller LikeMeat erbjuder sojabaserade korvar som smakar likt traditionella bratwurst eller grillkorv. Perfekt för grillkvällar!

Ärtproteinkorvar:

T.ex. Beyond Sausage och Peas of Heaven. De är riktigt saftiga och funkar lika bra i korv med bröd som i grytor.

Seitanbaserade korvar:

Seitan (gjort på veteprotein) ger en köttigare textur. Ett exempel är Veggyness, som gör kryddiga korvar perfekta för pastarätter.

Grönsaksbaserade korvar:

T.ex. från Anamma. De är lättare och ofta lite mildare i smaken, gjorda på en bas av grönsaker och baljväxter.

Hemmagjorda veganska korvar:

Du kan enkelt göra egna med en bas av kikärtor, havre och kryddor som paprika, vitlök och rökt paprikapulver för en rökig smak.

Så, casino med måtta och veganska korvar på grillen? Det låter som en bra balans! Har du provat några veganska korvar än, eller ska vi snacka recept? 😊